ONS BIER
Ons bier komt uit de kleinste ketels die er in de stad te vinden zijn. Daarin brouwen, vergisten en lageren we ons bier. Als het op smaak is pompen we het rechtstreeks naar de taptanks boven de bar. Bier dat het pand niet verlaten heeft: verser kan niet.
1. SCHROTEN
In onze industriele schrootmolen malen wij de mout waardoor de korrel breekt en het zetmeel goed oplost in het brouwwater. De bliezen blijven heel wat zorgt voor een mooi natuurlijk filterbed. De moutsoort(en) varieert per bier en zorgt voor de kleur en smaak.
2. MAISCHEN
Bij het maischen verwarmen wij het moutbeslag (water en geschroote granen). Tijdens dit proces zetten de aanwezige enzymen het zetmeel om in suikers. De suikers worden later door de gist omgezet in alcohol en koolzuur. Een proces dat lijkt op havermoutpap maar wordt te gek bier.
3. FILTEREN
We pompen de vloeistof van onze maischketel in de filterkuip. Onderin de filterkuip ligt een grote zeef, waardoor de vaste en de vloeibare stoffen van elkaar gescheiden worden. De vaste stof vormt een natuurlijk filterbed, waarmee het bier verder gefilterd wordt tot een heldere vloeistof.
4. KOKEN
De heldere vloeistof gaan we nu koken op verschillende temperaturen. In dit proces voegen we ook de hoppen toe. De eerste hopgift zorgt voor de bitterheid en aan het eind van het kookproces komt er een ander soort hop bij dat zorgt voor het fruitige hop-aroma. Heb je al dorst?
5. VERGISTEN
Na het koken koelen we de vloeistof en pompen we het in de vergistingstank. Na het toevoegen van de gist worden alle suikers omgezet in alcohol en koolzuur. Na een week wordt het bier gekoeld zodat het vergstingsproces stopt. Dan lageren we het bier nog 3 tot 5 weken.
6.AFVULLEN
Als het bier klaar is pompen we het door een lange slang vanuit de vergistingstanks in de taptanks boven de bar. We tappen het bier daarna direct uit deze tanks. Of we vullen het bier af op toffe blikken, zodat je thuis, in het park, op je werk ons bier kan drinken. Proost!
ONS BIER
Ons bier komt uit de kleinste ketels die er in de stad te vinden zijn. Daarin brouwen, vergisten en lageren we ons bier. Als het op smaak is pompen we het rechtstreeks naar de taptanks boven de bar. Bier dat het pand niet verlaten heeft: verser kan niet.
SCHROTEN
In onze industriele schrootmolen malen wij de mout waardoor de korrel breekt en het zetmeel goed oplost in het brouwwater. De bliezen blijven heel wat zorgt voor een mooi natuurlijk filterbed. De moutsoort(en) varieert per bier en zorgt voor de kleur en smaak.
MAISCHEN
Bij het maischen verwarmen wij het moutbeslag (water en geschroote granen). Tijdens dit proces zetten de aanwezige enzymen het zetmeel om in suikers. De suikers worden later door de gist omgezet in alcohol en koolzuur. Een proces dat lijkt op havermoutpap maar wordt te gek bier.
FILTEREN
We pompen de vloeistof van onze maischketel in de filterkuip. Onderin de filterkuip ligt een grote zeef, waardoor de vaste en de vloeibare stoffen van elkaar gescheiden worden. De vaste stof vormt een natuurlijk filterbed, waarmee het bier verder gefilterd wordt tot een heldere vloeistof.
KOKEN
De heldere vloeistof gaan we nu koken op verschillende temperaturen. In dit proces voegen we ook de hoppen toe. De eerste hopgift zorgt voor de bitterheid en aan het eind van het kookproces komt er een ander soort hop bij dat zorgt voor het fruitige hop-aroma. Heb je al dorst?
VERGISTEN
Na het koken koelen we de vloeistof en pompen we het in de vergistingstank. Na het toevoegen van de gist worden alle suikers omgezet in alcohol en koolzuur. Na een week wordt het bier gekoeld zodat het vergstingsproces stopt. Dan lageren we het bier nog 3 tot 5 weken.
AFVULLEN
Als het bier klaar is pompen we het door een lange slang vanuit de vergistingstanks in de taptanks boven de bar. We tappen het bier daarna direct uit deze tanks. Of we vullen het bier af op toffe blikken, zodat je thuis, in het park, op je werk ons bier kan drinken. Proost!